TIP: Slim gebruik van camperplaatsen

Op veel camperplaatsen heeft u de mogelijkheid om uw afval, toilet en vuilwater te legen. Zo voorkom je problemen met een vol toilet of bijvoorbeeld een lege watertank. Op camperplaatsen wordt vaak gebruik gemaakt van betaalautomaten. Zorg ervoor dat je altijd voldoende kleingeld bij je hebt, want wisselgeld is vaak niet voorhanden. Met name € 0,50, € 1,- en 2 euro stukken.
Onze tweede tip is de Camperplaats app van Campercontact.
Dit een populair platform waar vele kampeerders hun informatie vandaan halen. Verspreid over 39 landen in Europa vind je in de Campercontact app camperlocaties zoals staanplaatsen, campings en serviceplaatsen. Tevens zijn er tal van filters aanwezig, vind je foto’s en beoordelingen en kun je uitgebreide informatie vinden. Voor de echte kampeerders is de betaalde versie (voor NKC-leden gratis) aan te raden. Je hebt dan 12 maanden lang toegang tot de volledige database met campings en offline kaarten.

TIP: Boodschappen doen met een camper

Zorg ervoor dat je in ieder geval voor een dag of twee boodschappen bij je hebt. Handig zijn de grote supermarkten in de commerciële zones vlakbij de wat grotere steden. Bij de keten supermarkten zoals Intermarché of LeClerc kun je vaak ook voordeliger tanken.